ua en ru

Ferrari Стіва Маккуїна виставлять на продаж

Ім'я голлівудської зірки Стіва Маккуїна асоціюється не тільки з кінематографом. Як відомо, актор любив мотоцикли та автомобілі і один час навіть заробляв на життя гонками.

Ім'я голлівудської зірки Стіва Маккуїна асоціюється не тільки з кінематографом. Як відомо, актор любив мотоцикли та автомобілі і один час навіть заробляв на життя гонками. На аукціоні старовинних і раритетних авто RM Auctions, який пройде в серпні цього року в каліфорнійському місті Монтерей, буде представлена модель Ferrari 275 GTB/4 1967 року, якою колись володів Маккуїн.

Актор замовив її під час зйомок у картині "Афера Томаса Крауна". Хоча спочатку кузов авто був золотистим, для Макквіна його пофарбували у відтінок Chianti Red. Також Ferrari оснастили спицевими колесами Borrani, дизайнерським дзеркалом заднього огляду з боку водія і висувний радиоантенной, а потім доставили Макквіну - вже на знімальний майданчик фільму "Булліт".

Актор володів Ferrari до 1971 року, після чого продав машину своєму колезі Гаю Вільямсу, відомого за серіалом "Зорро". Пізніше автомобіль змінив ще кілька господарів, а в 2010 році був повністю відреставрований. До недавнього часу цей раритет зберігався в музеї Ferrari в італійському місті Маранелло. За оцінкою експертів RM Auctions, автомобіль може піти з молотка не менше ніж за 9 млн. дол. Така висока ціна обґрунтовується лише тим, що першим власником авто був саме Стів Маккуїн - вартість звичайної Ferrari 275 GTB/4 складає від 2 до 3 млн. дол