ua en ru

Представлені п'ять кращих жіночих образів "Оскара-2014"

Голлівудських красунь на червоній доріжці чекає безліч небезпек. Є ризик з'явитися в однакових сукнях з іншого гостею, вибрати невиграшний фасон або залучити неприємну увагу папараці надмірною відвертістю наряду.

Голлівудських красунь на червоній доріжці чекає безліч небезпек. Є ризик з'явитися в однакових сукнях з іншого гостею, вибрати невиграшний фасон або залучити неприємну увагу папараці надмірною відвертістю наряду.

Але якщо всі перешкоди подолані, зірці гарантовані сотні сторінок хвалебної преси. Справжньою королевою "Оскара-2014" стала Кейт Бланшетт, яка отримала статуетку за головну роль у фільмі "Жасмин". Здалеку її гідне повелительки лісових ельфів сукні тілесного кольору від Armani Prive виглядало напівпрозорим, але при найближчому розгляді виявилось досить цнотливим і завдяки шовковим квіточкам навіть романтичним. Проте всім бажаючим взяти приклад з Кейт слід бути дуже обережними з тілесними відтінками: вони вимагають бездоганного фарфорового тону шкіри. Акторка доповнила плаття коштовностями Chopard - сережками з колекції Red Carpet-2014 з білими опалами, браслетом з коньячними діамантами з колекції Haute Joaillerie і розкішним перснем-солітером з 4-каратним діамантом грушоподібної огранювання.

Лауреат премії, Люпита Нионго ("Оскар" дістався їй за кінодебют у ролі другого плану в "12 років рабства"), вибрала ніжно-блакитну приталену сукню Prada з плісированого шифону зі шлейфом, що нагадує наряд давньогрецької богині. Схожість підкреслювали вузька золота діадема-бандо і браслет-змійка в античному дусі. Відтінок тканини ідеально гармоніював з темною шкірою актриси. Якби 31-річна дочка уродженців Кенії не виглядала набагато молодше своїх років, такий "принцессный" покрий міг би виглядати трохи недоречно, але в даному випадку вибір сукні можна назвати бездоганним.

Дженніфер Лоуренс одягла на церемонію вбрання настільки яскравого червоно-оранжевого відтінку, що від несмаку його міг врятувати - і врятував - тільки бездоганний покрій. Автор наряду - новий глава Дому Dior мінімаліст Раф Сімонс. З властивим йому лаконізмом він обмежився лише однією деталлю - підкреслюють вигин стегон полубасками з боків.
Ще один шедевр Christian Dior Couture вибрала Шарліз Терон. Чорне атласне плаття-футляр з відкритими плечима і глибоким декольте і напівпрозорої газової спідницею зі шлейфом вразили і глядачів, і папараці. В декольте Шарліз блищало унікальне кольє Harry Winston з колекції The Incredibles з центральним діамантом вагою 31 карат - якщо не вважати крихітних сережок-пусет і тонких кілець, її єдина прикраса.

У негласному змаганні чорних суконь, на наш погляд, перемогла Енн Хетеуей, яка віддала вимагає бездоганної фігури і ідеальних плечей вбрання від Gucci Premiere c американською проймою і мозаїкою з трикутних сріблястих стразів на грудях і стегнах. Декор здався б надмірним, якщо б не лаконічна коротка стрижка Енн і не її гранична стриманість у виборі прикрас та аксесуарів (невеликі пуссети, браслет, перстень із смарагдом, чорний клатч).

На жаль, стриманість властива не всім: актриса Ельза Паттаки вибрала сукню, надто блискучу і прозору для третього триместру вагітності, а Леді Гага в блідо-ліловій сукні від Atelier Versace (визнаємо, скромний за мірками співачки) була схожа на інопланетянку. Зате номінантка на "Оскар" за фільм "Серпень" чудова Меріл Стріп у білій блузі і чорній спідниці в підлогу з поясом із стразів від Альбера Ельбаза, голови Lanvin, продемонструвала більш молодим колегам приклад класичної позачасовий елегантності.

Представлені п'ять кращих жіночих образів "Оскара-2014" Представлені п'ять кращих жіночих образів "Оскара-2014" Представлені п'ять кращих жіночих образів "Оскара-2014" Представлені п'ять кращих жіночих образів "Оскара-2014"