ua en ru

Rolls-Royce відмовилася від випуску авто на користь виробництва вантажних кораблів

Rolls-Royce, який після продажу автомобільного підрозділу концерну BMW зараз в основному виробляє турбінні двигуни, спробує увійти в багатомільярдний судоперевозочный бізнес.

Rolls-Royce, який після продажу автомобільного підрозділу концерну BMW зараз в основному виробляє турбінні двигуни, спробує увійти в багатомільярдний судоперевізний бізнес. Компанія планує випустити повністю автономні вантажні кораблі.

Команди у таких "водних ботів" не буде, вони зможуть самостійно дійти до мети призначення за допомогою системи GPS. Це дозволить значно скоротити витрати: за даними Moore Stephens LLP, 44% всіх витрат у даному бізнесі йдуть саме на оплату послуг робітників.
Природно, профспілкам ця ідея не сподобалася. Дейв Хэйндел, голова Міжнародної федерації транспортних робітників, вважає, що штучного інтелекту ніколи не замінити живих людей. До того ж саме бортова команда зможе виправити поломку обладнання, які можуть виникнути в ході плавання.

Тим не менш Європейський союз підтримує ініціативу Rolls-Royce, виділивши 4,8 мільйона доларів на розробку просунутого GPS-навігатора. Він дозволить кораблям не відхилятися від курсу.
Дата виходу дронов від Rolls-Royce поки невідома.

BMW